Raw vegan külm borš
a
Külma borši toor-veganversioon on isegi maitsvam (rääkimata tervislikkusest) kui originaal! Ja seda on peaaegu sama lihtne valmistada.
Vaja läheb:
1 klaasi pestud ja mõni tund leotatud päevalilleseemneid (sõltuvalt sellest, kas soovid vedelat või paksu suppi)
tilli, noori sibulapealseid
üht suurt või paari keskmist kurki (kui pole kodus kasvatatud, koorin kurgid alati ära)
kaht väikest või üht keskmist peeti (paar tundi või üleöö sidrunimahla ja Himaalaja soolaga marineeritud)
pipart, soola, juudavaiku (mitte tingimata)
Valmistamine:
Peamine ja kõige „raskem“ töö on päevalilleseemnetest „kefiiri“ valmistamine. Selleks mikserdame kannmikseris lihtsalt 1 klaasi päevalilleseemneid, näputäie juudavaiku ja 2 klaasi vett. Mikserdame mitu korda, pärast iga korda laseme mõne minuti seista. Päevalillekefiir pakseneb mikserdamise käigus ning sõltuvalt sellest, kui paksu borši soovitakse, võib lisada kas veel veidi vett või päevalilleseemneid. Mikserdame kaua ja korralikult, et tekiks homogeenne mass. Siis paneme nõusse marineeritud peedi, tükeldatud kurgi, tilli ja sibula. Valame neile peale omatehtud „kefiiri“, lisame maitse järgi pipart ja soola ning puistame kaunistuseks peale veidi rohelist. Kas kevadel võib olla liiga palju rohelist?
Tõsi, enne borši serveerimist tuleks seda paar tundi või vähemalt tund aega külmikus hoida, siis on see tõeline KÜLM borš.
Head isu!
Retsept: 1specialday