See on vegan tomati "omlett" ilma munadeta.
Suurepärane idee hommiku- või lõunasöögiks!
Koostis:
2 suurt tomatit
1 tass (100 g) kikerhernejahu
1 supilusikatäis toitainepärmi
½ tl musta või tavalist soola
½ tl sibulapulbrit
½ tl küüslaugupulbrit
¼ tl jahvatatud suitsupaprikat
⅛ teelusikatäis kurkumit
Must pipar (maitse järgi)
⅓ tassi (75 ml) vett
2 spl hakitud murulauku
Natuke õli praadimiseks
Tootmine:
1. Kõigepealt lõika tomatid ühesuurusteks rõngasteks ja eemalda olenevalt nende suurusest noa või klaasiga tomatirõngaste sisemus. Tõsta õied kõrvale ja lõika ülejäänud pehme tomat väikesteks tükkideks.
2. Tõsta peeneks hakitud tomatid kaussi koos kikerhernejahu, toitainepärmi, soola ja kõigi vürtsidega.
3. Kalla vesi kaussi vähehaaval, pidevalt segades. Lisa murulauk ja sega uuesti läbi.
4. Kui see on liiga paks, lisa veel vett (üks supilusikatäis korraga).
5. Lisa suurele pannile tilk õli ja kuumuta keskmisel kuumusel. Kui see on kuum, lisa nii palju tomatiõisi kui pannile mahub (ühe kihina).
6. Tõsta kikerhernetainas lusikaga iga rõnga keskele. Küpseta 3-5 minutit, poole peal ümber pöörates. Prae, kuni rõnga mõlemad pooled muutuvad kuldseks.
7. Korrake neid samme ülejäänud tomatiõitega; puista neile peale värsket murulauku.
Saagis: 10 tomati "rõngast"
Retsept: elavegan.com
Only registered users can comment.
Register or Login