Koostis:
450 g tailiha, näiteks veise-, kalkuni-, kana- või sealiha
1 tl oliiviõli
1 väike sibul, hakitud
2 supilusikatäit Mehhiko taco maitseainet
3 küüslauguküünt, hakitud
1 purk tomateid
1 purk hakitud rohelist tšillit
2 purki teie valitud ube (nt mustad oad, pinto oad või punased oad)
1 tass külmutatud maisi
3 tassi (709 ml) kana- või köögiviljapuljongit
2-3 supilusikatäit hakitud värsket tilli (valikuline)
Sool ja Cayenne'i pipar või kuum kaste (maitse järgi)
Soovitatavad lisandid: avokaado (või guacamole), tükeldatud tomatid, riivitud või purustatud juust, hakitud salati- või kapsalehed, viilutatud jalapeñod (chalapa paprika), hapukoor, tortillakrõpsud.
Tootmine:
1. Kuumuta õli suures potis keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisa hakkliha ja küpseta pruunistumiseni (umbes 5 minutit). Küpsetamise ajal "purusta" liha puulusikaga.
2. Liiguta liha küljele. Lisa sibulad ja kuumuta segades, kuni see on pehmenenud (umbes 5 minutit).
3. Sega juurde küüslauk ja Taco maitseaine ning küpseta kuni lõhnavad (umbes 1 minut).
4. Lisa tomatid (koos mahlaga), konserveeritud terav paprika, oad, mais ja puljong. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja hauta 15-20 minutit. Supi keemise ajal püreesta tomatid puulusikaga; sega sisse till.
5. Maitsesta, maitsesta soola ja cayenne’i pipra või kuuma kastmega. Serveeri enda valitud lisanditega. Maitsev!
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: inspiredtaste.net
Only registered users can comment.
Register or Login