Koostis:
300 g basmati riisi
25 g võid
1 suur sibul, peeneks hakitud
1 loorberileht
3 kardemoni kauna
väike kaneelipulk
1 tl kurkumit
4 nahata kanarinda, lõigatud suurteks tükkideks
4 supilusikatäit karripastat
85 g rosinaid
850 ml kanapuljongit
30 g koriandrit
Tootmine:
1. Leota 300g basmati riisi soojas vees, seejärel loputa külmas vees (kuni vesi muutub selgeks).
2. Kuumuta pannil 25 g võid ja prae üks peeneks hakitud suur sibul koos 1 loorberilehe, 3 kardemonikauna ja 1 väikese kaneelipulgaga 10 minutit.
3. Lisa 1 tl kurkumit, seejärel lisa 4 kanarinda (suurteks tükkideks lõigatud) ja 4 supilusikatäit karripastat. Prae kuni aroom levib.
4. Sega pannil riis 85 g rosinatega, seejärel vala 850 ml kanapuljongit.
5. Kata pann tihedalt kaanega ja lase keema tõusta. Seejärel alandage kuumust madalaks ja keetke riisi veel umbes 5 minutit.
6. Keera kuumus maha ja lase 10 minutit seista. Sega korralikult läbi ja lisa veidi hakitud koriandrit. Enne serveerimist raputa peale veel veidi koriandrilehti ja 2 spl röstitud mandleid. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: bbcgoodfood.com
Only registered users can comment.
Register or Login