Peet annab sellele hummusele erkroosa värvi.
Nii et see värviline suupiste teeb säravaks ka kõige süngema talvepäeva!
Koostis:
1 keskmine või 2 väikest peeti
2 küüslauguküünt
1½ tassi keedetud kikerherneid, asetage kurn ja loputage voolava vee all
2 spl tahini (seesamipasta)
2 spl ekstra neitsioliiviõli
2 supilusikatäit värsket sidrunimahla
2-3 supilusikatäit sooja vett
½ tl kummut ja koriandrit (valikuline)
Meresool ja värskelt jahvatatud must pipar
Soovitame serveerida koos:
1 väike prantsuse baguette, viilutatud ja röstitud
Redis, pooleks lõigatud (või muud köögiviljad)
1 tl seesamiseemneid
1 spl hakitud peterselli
1 supilusikatäis piiniaseemneid
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Piserda peedid oliiviõliga ja mässi koos küüslauguga fooliumisse. Aseta ahjuplaadile ja küpseta 30-40 minutit või kuni punapeet on pehme.
2. Kui peet on piisavalt jahtunud, koori jooksva vee all nahk maha. Haki peet ja pane blenderisse. Lisa ka praetud küüslauk, kikerherned, tahini (seesamipasta), oliiviõli, sidrunimahl, vesi ja püreesta ühtlaseks massiks. Lisa köömned ja koriander (valikuline). Hoidke hummust kuni kasutamiseni külmas.
3. Määri baguette’ile hummust ja maitsesta seesamiseemnete, piiniaseemnete, peterselliga või serveeri koos köögiviljadega. Maitsev!
Saagis: 1½ tassi hummust
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login