Maroko valgete ubade hautis

    See on taimetoitlane Maroko hautis, mille valmistamiseks kulub 30 minutit.


    Koostis:


    2 supilusikatäit oliiviõli
    1 sibul, peeneks hakitud
    3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
    4 küpset tomatit, tükeldatud
    1 tl jahvatatud köömneid
    1 tl jahvatatud paprikat
    ½ tl suitsupaprikat (valikuline)
    ⅓ teelusikatäit kurkumit
    1 supilusikatäis tomatipastat
    näputäis soola ja musta pipart
    1 purk konserveeritud valgeid ube (Cannellini, Navy, Great Northern on parimad)
    230 ml köögiviljapuljongit


    Tootmine:


    1. Kuumuta oliiviõli suures potis või pannil keskmisel kuumusel.
    2. Lisa sibul ja küüslauk. Prae pidevalt segades, kuni sibul muutub läbipaistvaks.
    3. Lisa värsked tomatid ja hauta umbes 5 minutit või kuni tomatid on pehmed.
    4. Lisa maitseained (paprika, suitsupaprika, köömned, kurkum, sool, must pipar) ja küpseta veel minut aega, kuni vürtsid vabastavad oma aroomi.
    5. Kui tomatid on pehmed, lisa köögiviljapuljong, tomatipasta ja nõrutatud oad.
    6. Hauta veel 5-10 minutit, kuni kõik hakkab paksenema. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
    7. Puista peale värskeid ürte (koriander, petersell). Soovitame serveerida pita või naani leivaga.


    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login