Koostis:
2 supilusikatäit oliiviõli
1 punane sibul, hakitud
3 küüslauguküünt, hakitud
1 suur (või 2 väikest) bataat, tükeldatud
110 g punaseid läätsi
345 ml köögiviljapuljongit
1 tl kollast karripulbrit
½ tl jahvatatud koriandrit
½ tl jahvatatud köömneid
½ tl garam masala vürtsi
1 purk tükeldatud tomateid
1 purk kookospiima
Tootmine:
1. Kuumuta suures potis keskmisel kuumusel veidi oliiviõli.
2. Lisa sibul ja küüslauk ning prae, kuni sibul muutub läbipaistvaks.
3. Pese läätsed korralikult puhtaks (soovitame kasutada sõela).
4. Lisa bataadikuubikud, läätsed, köögiviljapuljong, maitseained, tükeldatud tomatid ja näpuotsaga soola.
5. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja hauta kaanega kaetult umbes 10-12 minutit.
6. Seejärel vala kookospiim ja hauta kaaneta veel 10 minutit. Võite lisada ka täiendavaid köögivilju, nagu spinatilehti, lehtkapsast (lehtkapsas) või oliive (valikuline).
7. Maitsesta ja vajadusel lisa vürtse.
8. Serveeri enda valitud lisanditega (nt riis, naanileib) ja värske laimimahlaga. Soovitame peale puistata ka veidi hakitud india pähkleid. Maitsev!
Saagis: 2 portsjonit
Retsept: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login