Koostis:
1 tass kuubikuteks lõigatud suvikõrvitsat
1 suur või 2 keskmist küüslauguküünt
1½ tassi keedetud kikerherneid, asetage kurn ja loputage voolava vee all
¼ tassi tahini (seesamipasta)
3 supilusikatäit värsket sidrunimahla
½ tl köömneid
½ tl koriandrit
½ tl Cayenne'i pipart (või vähem, kui sulle vürtsikus ei meeldi)
½ tl meresoola
¼ tassi ekstra neitsioliiviõli
¼ tassi vett (või vastavalt vajadusele)
värskelt jahvatatud musta pipart
Soovitatavad tarvikud:
¼ tassi granaatõunaseemneid
¼ tassi fetajuustu
2 supilusikatäit hakitud peterselli
tilk oliiviõli
pita leib, kreekerid ja/või köögiviljad
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini ja vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta viilutatud kõrvits ahjuplaadile ja nirista peale oliiviõli ning paar näpuotsatäis soola ja pipart. Mähi küüslauguküüned (tilgakese oliiviõli ja näpuotsatäie soolaga) fooliumisse ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 20-25 minutit või kuni kõrvits on pehme. Lase veidi jahtuda.
2. Püreesta köögikombainis röstitud kõrvits, röstitud küüslauk, keedetud kikerherned, tahini (seesamipasta), sidrunimahl, köömned, koriander, cayenne’i pipar ja meresool.
3. Vala hõõrudes oliiviõli. Lisa nii palju vett kui vaja, kuni hummuse konsistents on õige. Maitse ja kontrolli, kas pead lisama veel vürtse.
4. Tõsta hummus kaussi ja serveeri granaatõunaseemnete, fetajuustu, peterselli ja tilga oliiviõliga. Soovitame serveerida ka sooja pitaleiva, kreekerite ja/või tükeldatud köögiviljadega. Maitsev!
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login