Mitte ainult maitsev, vaid ka tervislik!
Koostis:
25 g mandlilaaste
1 tl külmpressitud rapsiõli
2 kondita, nahata kanarinda (umbes 300 g)
Laimi viilud
Kastme jaoks:
2 tl külmpressitud rapsiõli
1 keskmine sibul, jämedalt hakitud
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
pöidla suurune tükk ingverit, kooritud ja peeneks hakitud
2 tl karri maitseainesegu
1 tähtaniis
¼ tl jahvatatud kurkumit
1 spl tavalist täisterajahu
Riisi jaoks:
100 g pikateralist pruuni riisi
2 sibulalehte, peeneks hakitud
Salati jaoks:
1 keskmine porgand, hakitud pikkadeks ribadeks
⅓ kurki, hakitud pikkadeks ribadeks
1 väike punane kuum paprika, peeneks hakitud
½ laimi mahl
väike peotäis piparmündilehti
väike peotäis koriandrilehti
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Keeda pruuni riisi rohkes vees (35 minutit või kuni see on pehme).
2. Purusta mandlid nuia või köögikombainiga ja puista taldrikule. Määri väike küpsetusplaat vähese õliga. Määri kana mõlemalt poolt ülejäänud õliga ja maitsesta vürtsidega. Seejärel määri kana pähklitega ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 20 minutit ahjus kuni pruunistumiseni. Haki jämedalt.
3. Vahepeal valmista kaste. Kuumuta õli keskmisel mittenakkuval pannil ning lisa sibul, küüslauk ja ingver. Kata pann osaliselt kaanega ja küpseta umbes 8 minutit, aeg-ajalt segades. 2 minuti pärast eemaldage kaas.
4. Sega hulka karri maitseained, tähtaniis, kurkum ja jahvatatud must pipar. Prae segades veel paar sekundit. Lisa jahu ja sega korralikult läbi. Valage pannile mitmes etapis pidevalt segades 400 ml vett.
5. Keeda kastet 10 minutit, aeg-ajalt segades (kui hakkab pritsima, kata kaanega). Tõsta pann tulelt ja blenderda kaste blenderiga ühtlaseks. Maitsesta vürtsidega (maitse järgi).
6. Kui riis on keedetud ja pehme, lisa talisibul ja küpseta veel 1 minut. Kalla üleliigne vesi ära ja lase paar minutit seista (samal ajal kui valmistad salatit). Sega tükeldatud porgand ja kurk terava pipra, laimimahla ja ürtidega.
7. Jaga viilutatud kana kaheks taldrikuks, vala üle kastmega ning serveeri riisi, salati ja laimiviiludega.
Väljund: 2 portsjonit
Retsept: bbcgoodfood.com
Only registered users can comment.
Register or Login