Selles India naani leiva retseptis ei kasutata piimatooteid, seega sobib leib ka veganitele.
Lihtne valmistada ja sobib suurepäraselt hautiste, suppide, salatite või lihtsalt vahepalana!
Koostis:
Kuivpärm:
1,5 tl kuivpärmi
50 ml sooja (mitte kuuma) vett
½ tl suhkrut
Naani leiva jaoks:
255 g valget universaalset jahu
1 tl soola
115 ml mandlipiima (või muud teie valitud piima)
1 spl oliiviõli (lisaks leiva määrimiseks)
Küüslauguõli (valikuline):
5 küüslauguküünt
4 supilusikatäit oliiviõli
näputäis soola
Tootmine:
1. Sega väikeses kausis või klaasvisplis vesi, pärm ja suhkur (kuni see on täielikult lahustunud). Jäta umbes 10 minutiks seisma.
2. Sega suures kausis jahu ja sool.
3. Lisa aktiveeritud pärm, mandlipiim ja oliiviõli.
4. Sega spaatli või luudaga. Sõtku tainas kätega korralikult läbi.
5. Kui arvad, et vedelikku on vaja rohkem, lisa veel 1 spl mandlipiima (mitte rohkem).
6. Kata kauss kaane või köögirätikuga ja jäta 30-60 minutiks (toatemperatuurile) seisma, kuni tainas kerkib.
7. Jaga tainas 6 väikeseks võrdse suurusega palliks.
8. Rulli iga pall (0,5 cm paksune) jahusel pinnal lahti.
9. Kuumuta pann keskmisel-kõrgel kuumusel.
10. Aseta naanileib kuumale pannile ja küpseta ühelt poolt umbes 2 minutit, kuni näed taignasse tekkimas mullikesi.
11. Pöörake ümber ja jätkake küpsetamist teiselt poolt, kuni see on pruunistunud.
12. Enne serveerimist pintselda küüslauguõliga (valikuline).
13. Küüslauguõli valmistamine (valikuline): hakkige küüslauk ja lisage see väikesesse kaussi koos oliiviõli ja näputäie soolaga. Sega korralikult läbi.
Saagis: 6 naanipätsi
Retsept: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login