Köögiviljapallid riisi- ja kikerhernetainas (bhaji)

    Bhaji on teatud tüüp tainas frititud köögivilju, kui tainasse ei kasteta mitte üks köögiviljatükk, vaid peeneks ribadeks hakitud või isegi riivitud köögiviljad. Serveeri nagu meie lõunasööke tavaliselt - garneeringu, kastmete ja salatitega. Kui kikerhernejahu pole, asenda see julgelt tavalise hernejahuga. Pallid, millest koguni kolmveerand moodustavad köögiviljad - mis võiks olla tervislikum? Vaja läheb: 0,25 kapsapead 1 punast paprikat 1 väikest tumerohelist suvikõrvitsat 0,25 tl juudavaiku (asaföötida) 1 tl koriandriseemneid (uhmris kergelt purustatud) 1 tl vürtskööment 1 tl jahvatatud röstitud vürtskööment 0,5 tl kurkumi 1,5-2 tl soola 1 tl küpsetuspulbrit 100 g kikerhemejahu 100 g riisijahu ghee-võid või taimeõli pallide frittimiseks Valmistamine: Pese köögiviljad puhtaks. Lõika kapsas võimalikult õhukesteks ribadeks. Puhasta paprika ja lõika koos suvikõrvitsaga õhukesteks ribadeks. Pane köögiviljad sügavasse kaussi, lisa sool, sega läbi ja pigista kätega, et mahl välja tuleks. Lisa maitseained, küpsetuspulber ja mõlemat tüüpi jahu. Sega ja sõtku hästi läbi. Soola mõjul köögiviljadest eraldunud mahl laseb jahul koos köögiviljadega tainaks kokku kleepuda. Kui aga jahu siiski liiga kuiv on ja tainas kokku ei kleepu, lisa 2-3 supilusikatäit vett. Ja vastupidi - kui tainas on liiga vedel, lisa supilusikatäis ükskõik kumba jahu. Tainas peab olema kõvapoolne. Pärast taina sõtkumist pane see 10 minutiks kõrvale. Samal ajal aja valitud rasvaine väikesel sügaval praepannil või kastrulis kuumaks. Kui rasv on kuum, vormi munasuurused ja -kujulised pallid ning pane kuuma rasva sisse küpsema. Proovi teha sileda pinnaga pallid, mille pinnalt köögiviljad välja ei ulatu. Rasvaine temperatuur peab olema selline, et pallid saaksid 5–7 minutit küpseda ning kõrbema ei läheks. See on aeg, mis kulub köögiviljade pehmenemiseks. Võta valmis pallid vahukulbiga õlist välja ja pane sõelale, paberrätikule või salvrätikule, et liigne rasv välja nõrguks või imenduks. Serveeri kuumalt koos erineva garneeringu, lemmikkastme ja salatiga. Sellest kogusest saab: umbes 20 palli. Head isu! Retsept: balarama.lt

Ingredients

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login