Koostis:
4 supilusikatäit soolata võid
1 sibul, hakitud
½ tl meresoola
Värskelt jahvatatud must pipar
3 küüslauguküünt, hakitud
¼ tassi universaalset jahu
2 tassi täispiima (või magustamata mandlipiima)
2 tassi köögiviljapuljongit
3 tassi tükeldatud brokoli õisikuid
1 suur porgand, peeneks hakitud
½ tl Dijoni sinepit
200 g riivitud cheddari juustu
Kodune leib röstsaia serveerimiseks (valikuline)
Tootmine:
1. Sulata või suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul, sool ja pipar. Küpseta segades 5 minutit või kuni pehme. Sega juurde küüslauk ja küpseta veel minut aega. Seejärel lisa jahu ja sega pidevalt 1-2 minutit (või kuni jahu on kuldne). Valage aeglaselt piim. Segage pidevalt.
2. Vala puljong, brokoli, porgand, sinep ja sega. Küpseta 15-20 minutit või kuni brokkoli on pehme.
3. Lisa juust mitmes etapis. Segage pärast iga sammu, kuni kogu juust on sulanud ja supp on kreemja konsistentsiga. Maitsesta vajadusel veel soola ja maitseainetega. Soovitame serveerida koos isetehtud leivaröstsaiaga. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login