See on vürtsikas, gluteenivaba hautis, mis on rikastatud taimse valguga.
Koostis:
2 spl ekstra neitsioliiviõli
1 väike sibul, hakitud
1 punane paprika, kivideta ja kuubikuteks lõigatud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 tl jahvatatud tšillipipart (valikuline)
1 tl jahvatatud köömneid (valikuline)
1 purk konserveeritud tomateid
1 purk punaseid ube (pane kurn ja loputa jooksva vee all)
1 purk pinto ube (pane kurn ja loputa jooksva vee all)
1 tass vett või köögiviljapuljongit
1 tass maisi, külmutatud
½ tl meresoola (maitse järgi)
Värskelt jahvatatud must pipar
1 spl värsket laimimahla (ja viilud serveerimiseks)
Soovitatavad tarvikud:
Avokaado, lõika viiludeks
Kreeka jogurt või hapukoor
Jalapenod (Chalapos paprikad), viilutatud
Värske koriander
Tootmine:
1. Kuumuta õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul, näputäis soola, jahvatatud pipar ja sega läbi. Küpseta, kuni sibul on läbipaistev (5 minutit), seejärel lisa punane pipar. Küpseta segades pehmeks (5–8 minutit).
2. Lisa küüslauk, jahvatatud tšilli ja köömned (kui kasutad). Segage 30 sekundit, kuni aroom hajub.
3. Lisa tomatid, oad, vesi, mais, sool ja jahvatatud pipar. Kata kaanega, alanda kuumust ja hauta aeg-ajalt segades 25 minutit (kuni hautis pakseneb).
4. Sega juurde laimimahl ning maitsesta lisaks soola ja maitseainetega (kui puuduvad. Serveeri koos enda valitud tarvikutega. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login