Taimne ubade ja köögiviljade hautis

    See on vürtsikas, gluteenivaba hautis, mis on rikastatud taimse valguga.


    Koostis:


    2 spl ekstra neitsioliiviõli
    1 väike sibul, hakitud
    1 punane paprika, kivideta ja kuubikuteks lõigatud
    2 küüslauguküünt, hakitud
    1 tl jahvatatud tšillipipart (valikuline)
    1 tl jahvatatud köömneid (valikuline)
    1 purk konserveeritud tomateid
    1 purk punaseid ube (pane kurn ja loputa jooksva vee all)
    1 purk pinto ube (pane kurn ja loputa jooksva vee all)
    1 tass vett või köögiviljapuljongit
    1 tass maisi, külmutatud
    ½ tl meresoola (maitse järgi)
    Värskelt jahvatatud must pipar
    1 spl värsket laimimahla (ja viilud serveerimiseks)

    Soovitatavad tarvikud:
    Avokaado, lõika viiludeks
    Kreeka jogurt või hapukoor
    Jalapenod (Chalapos paprikad), viilutatud
    Värske koriander

    Tootmine:


    1. Kuumuta õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul, näputäis soola, jahvatatud pipar ja sega läbi. Küpseta, kuni sibul on läbipaistev (5 minutit), seejärel lisa punane pipar. Küpseta segades pehmeks (5–8 minutit).
    2. Lisa küüslauk, jahvatatud tšilli ja köömned (kui kasutad). Segage 30 sekundit, kuni aroom hajub.
    3. Lisa tomatid, oad, vesi, mais, sool ja jahvatatud pipar. Kata kaanega, alanda kuumust ja hauta aeg-ajalt segades 25 minutit (kuni hautis pakseneb).
    4. Sega juurde laimimahl ning maitsesta lisaks soola ja maitseainetega (kui puuduvad. Serveeri koos enda valitud tarvikutega. Maitsev!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: loveandlemons.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login