Tavaliselt valmistatakse hummusemääret kikerhernestest, kuid seekord kutsume proovima läätsehummust. Väga maitsev köögiviljade, naani või pita leivaga!
Koostis:
1 tass punaseid läätsi
¼ tassi tahini (seesamipasta)
3 supilusikatäit värsket sidrunimahla
2 supilusikatäit kookosõli
2 küüslauguküünt
½ tl riivitud värsket ingverit
½ tl köömneid
¼ teelusikatäit koriandrit
¼ teelusikatäit kurkumit
¼ teelusikatäit kardemoni
¼ tl sibulapulbrit
¼ tl Cayenne'i pipart
½ tl meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart
Vesi (vajadusel - õige konsistentsi jaoks)
Tootmine:
1. Aja keskmises potis vett keema ja lisa läätsed. Alanda kuumust madalaks ja hauta kaane all pehmeks (umbes 15 minutit).
2. Vala liigne vesi ära ja lase jahtuda (10-15 minutit). Seejärel pange koos tahini, sidrunimahla, kookosõli, küüslaugu, ingveri, köömne, koriandri, kurkumi, kardemoni, sibulapulbri, cayenne'i, soola ja jahvatatud musta pipraga blenderisse. Blenderda kõik kreemjaks massiks. Kui segu on liiga paks, lisa vett (1 supilusikatäis korraga), kuni saad kreemja hummuse konsistentsi. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid. Enne serveerimist lase jahtuda.
3. Soovitame serveerida naanileiva ja/või tükeldatud juurviljadega. Maitsev!
Retsept: loveandlemons.com
Only registered users can comment.
Register or Login