Koostis:
Salati jaoks:
3 väikest maguskartulit, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
2 supilusikatäit oliiviõli
2 tl köömneid (seemneid)
soola ja jahvatatud musta pipart (maitse järgi)
⅓ tassi india pähkleid
1 pakk fetajuustu, kuubikuteks
1 tass värsket spinatit
1 tass mädarõigast
3 supilusikatäit hakitud värsket koriandrit
Kastme jaoks:
2 spl ekstra neitsioliiviõli
2 spl palsamiäädikat
1 näputäis valget suhkrut
soola ja jahvatatud musta pipart (maitse järgi)
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 175 kraadini.
2. Lisa ahjuvormi bataat, oliiviõli ja köömned, maitsesta soola ja pipraga, sega kõik läbi. Laota india pähklid ahjuplaadile.
3. Küpseta bataat eelkuumutatud ahjus pehmeks: 30-45 minutit (20 minuti pärast sega läbi).
4. Samal ajal rösti india pähkleid ahjus 10-15 minutit (kuni need muutuvad kuldpruuniks ja aroom levib). Jahtunult purustada.
5. Samal ajal vahusta väikeses kausis õli, äädikas, suhkur, sool ja pipar (salatikastmeks).
6. Jaga fetajuust, spinat, murulauk ja koriander võrdselt 3 taldriku vahel. Lisa veel soe bataat ja india pähklid. Vala valmis salatikastmega ja serveeri. Maitsev!
Saagis: 3 portsjonit
Retsept: allrecipes.com
Only registered users can comment.
Register or Login