Röstitud köögiviljad kikerherneste ja tahini-jogurtikastmega

    Koostis:

    Kikerherneste ja köögiviljade jaoks:

    1 purk kikerherneid, pestud ja nõrutatud
    1 keskmine suvikõrvits, lõigatud tükkideks
    1 suur punane sibul, lõigatud õhukesteks ribadeks
    1 suur punane paprika, lõigatud õhukesteks ribadeks

    Seesamikastme jaoks:

    ¼ tassi sojakastet
    2 küüslauguküünt, hakitud või riivitud
    2 supilusikatäit mett
    2 supilusikatäit röstitud seesamiõli
    1 spl oliiviõli või avokaadoõli
    2 supilusikatäit riisiäädikat
    1 spl riivitud värsket ingverit
    ½ tl punase pipra helbeid

    Tahini-jogurtikastme jaoks:

    1 tass kreeka jogurt
    2 spl tahini (seesamipasta)
    1 supilusikatäis värskelt pressitud sidrunimahla
    1 küüslauguküüs, riivitud
    Kosher sool, maitse järgi

    Aksessuaarid:
    ½ tassi värskeid hakitud ürte (koriander, basiilik, piparmünt)
    1 supilusikatäis röstitud seesamiseemneid
    Soe röstitud pita leib


    Tootmine:
    1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Määri ahjuvorm õliga; lisa kikerherned ja köögiviljad. Pane kõrvale.
    2. Valmista seesamikaste: sega kausis sojakaste, küüslauk, mesi, röstitud seesamiõli, oliiviõli, riisiäädikas, ingver ja punase pipra helbed.
    3. Vala kaste köögiviljadele ja kikerhernestele ning sega läbi. Küpseta ahjus 35-45 minutit (iga 15 minuti järel köögivilju segades), kuni suvikõrvits ja paprika on täiesti pehmed.
    4. Valmista tahini-jogurtikaste: kalla kaussi jogurt, tahini (seesamipasta), sidrunimahl ja riivitud küüslauk. Sega korralikult läbi. Lisage soola (maitse järgi) ja segage uuesti. Säilita kastet kuni kasutusvalmiduseni külmikusse (selle kastme võib valmis teha 1-2 päeva ette).
    5. Praetud juurvilju soovitame serveerida nii: määri tahini-jogurtikaste suurele taldrikule, seejärel lisa kõik köögiviljad ja kikerherned (ka kogu ahjuvormi keeduvedelik). Puista peale värskeid ürte ja röstitud seesamiseemneid. Serveeri sooja röstsaiaga. Maitsev!


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: ambitiouskitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login