Koostis:
Kikerherneste ja köögiviljade jaoks:
1 purk kikerherneid, pestud ja nõrutatud
1 keskmine suvikõrvits, lõigatud tükkideks
1 suur punane sibul, lõigatud õhukesteks ribadeks
1 suur punane paprika, lõigatud õhukesteks ribadeks
Seesamikastme jaoks:
¼ tassi sojakastet
2 küüslauguküünt, hakitud või riivitud
2 supilusikatäit mett
2 supilusikatäit röstitud seesamiõli
1 spl oliiviõli või avokaadoõli
2 supilusikatäit riisiäädikat
1 spl riivitud värsket ingverit
½ tl punase pipra helbeid
Tahini-jogurtikastme jaoks:
1 tass kreeka jogurt
2 spl tahini (seesamipasta)
1 supilusikatäis värskelt pressitud sidrunimahla
1 küüslauguküüs, riivitud
Kosher sool, maitse järgi
Aksessuaarid:
½ tassi värskeid hakitud ürte (koriander, basiilik, piparmünt)
1 supilusikatäis röstitud seesamiseemneid
Soe röstitud pita leib
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Määri ahjuvorm õliga; lisa kikerherned ja köögiviljad. Pane kõrvale.
2. Valmista seesamikaste: sega kausis sojakaste, küüslauk, mesi, röstitud seesamiõli, oliiviõli, riisiäädikas, ingver ja punase pipra helbed.
3. Vala kaste köögiviljadele ja kikerhernestele ning sega läbi. Küpseta ahjus 35-45 minutit (iga 15 minuti järel köögivilju segades), kuni suvikõrvits ja paprika on täiesti pehmed.
4. Valmista tahini-jogurtikaste: kalla kaussi jogurt, tahini (seesamipasta), sidrunimahl ja riivitud küüslauk. Sega korralikult läbi. Lisage soola (maitse järgi) ja segage uuesti. Säilita kastet kuni kasutusvalmiduseni külmikusse (selle kastme võib valmis teha 1-2 päeva ette).
5. Praetud juurvilju soovitame serveerida nii: määri tahini-jogurtikaste suurele taldrikule, seejärel lisa kõik köögiviljad ja kikerherned (ka kogu ahjuvormi keeduvedelik). Puista peale värskeid ürte ja röstitud seesamiseemneid. Serveeri sooja röstsaiaga. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: ambitiouskitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login