Vegan kõrvitsa- ja läätse supp

    Koostis:


    ½ supilusikatäit oliiviõli
    1 sibul, hakitud
    1 suur porgand, viilutatud
    3 küüslauguküünt, hakitud
    ½ supilusikatäit värsket riivitud ingverit
    1 spl mahe kollase karri pulbrit
    Valikuline: ¼ teelusikatäit Cayenne'i (kui soovite)
    3 tassi vett või taimetoidupuljongit
    1 tass rohelisi või pruune läätsi, korjatud ja loputatud
    1 purk kookospiima
    1 purk kõrvitsapüreed (umbes 400 g)
    ½ tl soola
    Värskelt jahvatatud must pipar

    Soovitatavad tarvikud:
    Hakitud koriander
    Kreeka jogurt
    Salsa kaste
    Pita või naani leib


    Tootmine:


    1. Lisa suurde kastrulisse oliiviõli ja kuumuta keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa sibul, porgand ja küüslauk. Prae kuni sibul muutub läbipaistvaks (umbes 3-5 minutit). Alanda kuumust ja lisa ingver, karripulber ja cayenne. Segage 30 sekundit.
    2. Seejärel sega hulka vesi/puljong, kookospiim, läätsed ja kõrvitsapüree. Võite varuda 2 spl kookospiima, et hiljem supi peale niristada. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
    3. Kuumuta supp keemiseni, seejärel alanda kuumust ja hauta keskmisel kuumusel 30 minutit (või kuni läätsed on pehmed). Supp peaks paksenema, aga kui liiga paksuks läheb, lisa veel pool või täis tassi vett või puljongit. Maitse ja vajadusel lisa veel soola ja vürtse.
    4. Serveeri supp veel soojalt ja piserda peale ülejäänud kookospiim. Soovitatav on serveerida koriandri, kreeka jogurti, salsakastme ja pita või naani leivaga.


    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: ambitiouskitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login