Koostis:
½ supilusikatäit oliiviõli
1 sibul, hakitud
1 suur porgand, viilutatud
3 küüslauguküünt, hakitud
½ supilusikatäit värsket riivitud ingverit
1 spl mahe kollase karri pulbrit
Valikuline: ¼ teelusikatäit Cayenne'i (kui soovite)
3 tassi vett või taimetoidupuljongit
1 tass rohelisi või pruune läätsi, korjatud ja loputatud
1 purk kookospiima
1 purk kõrvitsapüreed (umbes 400 g)
½ tl soola
Värskelt jahvatatud must pipar
Soovitatavad tarvikud:
Hakitud koriander
Kreeka jogurt
Salsa kaste
Pita või naani leib
Tootmine:
1. Lisa suurde kastrulisse oliiviõli ja kuumuta keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa sibul, porgand ja küüslauk. Prae kuni sibul muutub läbipaistvaks (umbes 3-5 minutit). Alanda kuumust ja lisa ingver, karripulber ja cayenne. Segage 30 sekundit.
2. Seejärel sega hulka vesi/puljong, kookospiim, läätsed ja kõrvitsapüree. Võite varuda 2 spl kookospiima, et hiljem supi peale niristada. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
3. Kuumuta supp keemiseni, seejärel alanda kuumust ja hauta keskmisel kuumusel 30 minutit (või kuni läätsed on pehmed). Supp peaks paksenema, aga kui liiga paksuks läheb, lisa veel pool või täis tassi vett või puljongit. Maitse ja vajadusel lisa veel soola ja vürtse.
4. Serveeri supp veel soojalt ja piserda peale ülejäänud kookospiim. Soovitatav on serveerida koriandri, kreeka jogurti, salsakastme ja pita või naani leivaga.
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: ambitiouskitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login