Koostis:
Köögiviljade jaoks:
1 väike baklažaan, viilutatud
1 keskmine suvikõrvits, viilutatud
1 punane paprika, tükeldatud
1 kollane paprika, tükeldatud
1 punane sibul, viilutatud
Valikuline: 1 pakk viinamarjatomateid
2 supilusikatäit oliiviõli
1 tl küüslaugupulbrit
Värskelt jahvatatud sool ja pipar
India pähkli pesto kastme jaoks:
⅓ tassi röstitud või tooreid india pähkleid VÕI 2 supilusikatäit india pähklivõid
1 tass basiiliku lehti
2-3 supilusikatäit avokaadoõli või oliiviõli
½ tl soola
2-3 supilusikatäit sooja vett
Pasta jaoks:
2 ½ tassi pasta teie valikul
½ tassi kitsejuustu, purustatud
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vooderda kaks suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga. Jaga köögiviljad ja aseta mõlemale ahjuplaadile, piserda peale õli (1 supilusikatäis mõlemat), puista üle küüslaugupulbriga ning soola-pipraga (maitse järgi).
2. Sega köögiviljad, seejärel laota ühtlaselt igale ahjuplaadile. Küpseta 15 minutit, seejärel sega köögiviljad läbi ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
3. Valmista pestokaste. Lisa köögikombaini või suure võimsusega blenderi kaussi vajalikud ained: india pähklid, basiilik, avokaado- või oliiviõli, sool ja vesi. Hõõru kuni paksu ühtlase massini. Pane kõrvale.
4. Keeda pasta (vastavalt pakendi juhistele) al dente (kõvaks). Nõruta, seejärel pane potti tagasi. Lisa ka pestokaste, röstitud köögiviljad ja pool kitsejuustu kogusest. Valage kõik kaussidesse ja kaunistage ülejäänud kitsejuustu ja täiendavate basiilikulehtedega. Maitsev!
Saagis: 4 portsjonit
Retsept: ambitiouskitchen.com
Only registered users can comment.
Register or Login