Banaanileiva brownie

    105

    See on hõrk banaanileiva maitseline magustoit, mille tekstuur meenutab väga suussulavat šokolaadibrownied.


    Koostis:


    1 ¾ tassi universaalset jahu
    1 tl küpsetuspulbrit
    1 tl söögisoodat
    1 tl koššersoola
    60 g tükkideks hakitud tumedat šokolaadi
    1 tass valget suhkrut
    1/2 tassi soolamata võid (toatemperatuur)
    1 suur muna
    2 väga küpset banaani, purustatud (umbes 1 tass)
    1/4 tl vaniljeekstrakti
    1/2 tassi hakitud kreeka pähkleid
    1/2 tassi šokolaaditükke

    Lisaks:
    12 banaani viilu (valikuline)

    Tootmine:


    1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri nelinurkne ahjuvorm ohtralt võiga (võid vooderdada küpsetuspaberiga).
    2. Vahusta kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool; kõrvale panema.
    3. Sulata šokolaad mikrolaineahjus (15-sekundiliste intervallidega, iga intervalli järel segades; kokku 1-3 minutit).
    4. Vahusta või ja suhkur elektrimikseriga (mikseri) suures kausis kohevaks. Klopi sisse muna, lisa vanill ja püreestatud banaan ning klopi ühtlaseks. Lisa šokolaad ja klopi ühtlaseks.
    5. Sega spaatliga hulka kreeka pähklid ja šokolaadilaastud, seejärel sega juurde ka jahu (kuni jahu justkui kaob). Tõsta tainas ettevalmistatud ahjuvormi ja aja ühtlaselt laiali. Laota peale ühtlaselt banaaniviilud.
    6. Küpsetage eelsoojendatud ahjus, kuni see on soovitud tekstuurini küpsenud (kontrollimiseks torgake hambaork - väljatõmbamisel peaks see olema peaaegu kuiv ja kõigest otsas peaks olema veidi niisket tainast). Kui soovid pehmet brownie tekstuuri, ära küpseta üle.
    7. Lase "brownie"-l ahjuvormis jahtuda. Kata kaanega, jahuta kuni jahtumiseni (umbes 1 tund). Serveeri jahutatult. Maitsev!

    Retsept: allrecipes.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login