Proovige neid gluteenivabu vegan kreekereid!
Koostis:
3 kuivatatud viigimarja, peeneks hakitud
1 tass kreeka pähkleid (100 grammi)
1/2 tassi päevalilleseemneid (60 grammi)
1/2 tassi Boliivia tuvi (kynva) jahu (60 grammi)
1/2 supilusikatäit hakitud värsket rosmariini
1/2 tl meresoola
1 spl jahvatatud linaseemneid + 3 spl vett
1 supilusikatäis oliiviõli
Tootmine:
1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Valmistage ette 1 küpsetusplaat.
3. Sega jahvatatud linaseemned veega ja tõsta kõrvale paksenema.
4. Pane kreeka pähklid ja päevalilled (võid ka eraldi, mitte tingimata koos) köögikombaini või blenderisse ja peenesta. Vala kaussi.
5. Lisa boliivia tuvijahu, rosmariin ja meresool. Klopi korralikult läbi.
6. Sega juurde oliiviõli, seejärel linaseemnemass.
7. Sega tainaks. Vajadusel lisa vett teelusikatäie kaupa; sega hulka hakitud viigimarjad. Tainas peaks välja nägema kergelt niiske ja õline.
8. Vormi taignast pall ja aseta see küpsetuspaberile. Rulli tainas taignarulli abil ringiks (umbes poole sentimeetri paksune). Ole kannatlik – viigimarjade tõttu läheb tainas pragu. Vormige tainas lihtsalt kätega ja parandage praod.
9. Lõika tainas pitsalõikuri abil 16 viilu (nagu lõikaksid pitsat).
10. Tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga ahjuplaadile.
11. Küpseta 15-18 minutit, kuni see on kuldpruun.
12. Säilita õhukindlas anumas kuni nädal. Maitsev!
Saagis: 16 kreekerit
Retsept: nirvanacakery.com
Only registered users can comment.
Register or Login