Tortillarullid "Enchiladad" maguskartuliga

    Enchiladad on Mehhiko tortilla rullid. Kutsume teid proovima taimetoitlust bataadi ja mustade ubadega!


    Koostis:


    2 keskmist maguskartulit, tükeldatud
    1 supilusikatäis oliiviõli
    1/2 tl tšillipulbrit
    1 tl köömneid
    1/2 tl küüslaugupulbrit
    1/4 teelusikatäit soola
    1 purk musti ube, loputatud ja nõrutatud
    1/2 tassi värsket või külmutatud maisi
    1 ½ tassi riivjuustu
    8 lehte pehmeid maisitortillasid

    Kastme jaoks:
    2 tl oliiviõli
    1 väike sibul, hakitud
    3 küüslauguküünt, hakitud
    2 ½ supilusikatäit tšillipulbrit
    1 tl köömneid
    1 tl kuivatatud pune
    1/4 teelusikatäit soola
    1 purk (400 g) tomatikastet
    2 supilusikatäit tomatipastat
    1/2 tassi vett (või puljongit (valikuline)
    1/2 teelusikatäit õunasiidri äädikat
    Sool ja pipar, maitse järgi

    Avokaadokreemi jaoks:
    1/4 tassi rasvatut tavalist kreeka jogurtit
    1/2 küpset avokaadot
    1 laim (mahl)
    1/4 tassi koriandrit
    1/8 tl soola

    Tootmine:


    1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lisa kuubikuteks lõigatud bataat ja nirista peale oliiviõli. Lisage peale vürtsid ja sool ning seejärel viskage, et kartulid kataks ühtlaselt oliiviõli ja vürtsidega. Küpseta 25-30 minutit või kuni bataat on pehme.
    2. Kuni bataat küpseb, valmista kaste: kuumuta keskmises potis õli keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja küüslauk ning küpseta 5 minutit (või kuni sibul on läbipaistev).
    3. Lisage tšillipulber, köömned, pune ja sool ning segage 30 sekundit, et vürtsid kergelt pruunistuksid. Sega juurde tomatikaste, tomatipasta, vesi ja õunaäädikas. Kuumuta keemiseni.
    4. Alanda kuumust madalaks ja hauta umbes 5 minutit, seejärel tõsta tulelt. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.
    5. Asetage küpsetatud bataadid suurde kaussi ja segage mustade ubade, maisi ja 1/4 tassi äsja tehtud kastmega.
    6. Kata ahjuvorm õliga ja vala peale 1/4 tassi enda valmistatud kastet; jaotada ühtlaselt.
    7. Täida tortillaleht 1/3 tassi bataadisegu, 1 sl riivjuustu ja 1 spl valmis kastmega. Keera tortilla rulli ja aseta ahjuvormi.
    8. Korrake samu samme iga tortillaga. Asetage need üksteise lähedale. Vala peale ülejäänud kaste ja seejärel juust. Küpseta 20-25 minutit.
    9. Enchiladade küpsemise ajal võid valmistada avokaadokreemi: pane blenderisse või köögikombaini avokaado, kreeka jogurt, laimimahl, koriander ja sool. Blenderda ühtlaseks ja kreemjaks. Vajadusel lisa 1-2 spl vett.
    10. Kui enchiladad on küpsetatud, vala peale avokaadokreem, kaunista koriandriga.
    Saagis: 8 Enchiladot

    Retsept: ambitiouskitchen.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login