Soovitame seda karrit serveerida basmati riisiga!
Koostis:
2 tassi punaseid läätsi
3 tassi vett (vajadusel rohkem)
1 supilusikatäis taimeõli
1 suur sibul, tükeldatud
2 supilusikatäit karripastat
1 supilusikatäis karripulbrit
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl jahvatatud köömneid
1 tl tšillipulbrit
1 tl soola
1 tl valget suhkrut
1 tl hakitud küüslauku
1 tl hakitud värsket ingverit
1 purk tomatipüreed
Tootmine:
1. Loputage läätsi külmas vees (kuni vesi muutub selgeks).
2. Aseta läätsed potti, kus on nii palju vett, et need oleksid kaetud; lase keema tõusta ja alanda kuumust. Katke ja hautage. Vajadusel lisa veel vett (et läätsed oleksid kaetud). Keeda umbes 15-20 minutit (kuni läätsed on pehmed). Eemaldage liigne vesi.
3. Kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel taimeõli. Prae sibulaid segades (karamelliseerumiseni umbes 20 minutit).
4. Sega suures kausis karripasta, karripulber, kurkum, köömned, tšillipulber, sool, suhkur, küüslauk ja ingver. Sega see mass pannile koos sibulaga.
5. Suurenda kuumust ja küpseta pidevalt segades, kuni see lõhnab (1-2 minutit).
6. Sega hulka tomatipüree ja läätsed; soojendage kõike veel veidi. Maitsev!
Saagis: 8 portsjonit
Retsept: allrecipes.com
Only registered users can comment.
Register or Login