Klopitud tofu „munapuder”

    Proovi seda vegan-alternatiivi munapuderile – ideaalne hommikusöögiks!

    Koostis:

    Muna maitse andva vürtsisegu valmistamiseks:


    2 supilusikatäit toitainepärmi
    1 spl musta soola Kala Namak (iseloomuliku väävli aroomiga sool)
    1 tl kurkumit
    3/4 tl küüslaugupulbrit
    1 tl sibulapulbrit
    1/2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
    1/4 tl jahvatatud paprikat

    Tofu valmistamiseks:


    1 tl õli
    1/2 tassi hakitud punast pipart
    1/4 tassi hakitud sibulalehti
    1/4 tassi teie valitud köögivilju
    400g pakk vegan kõva tofu juustu
    1/4 tassi vett
    1 ½ supilusikatäit munamaitseainet vürtsisegu (vt segamisjuhiseid sellest retseptist)
    1/4 teelusikatäit soola
    1/4 tl värskelt jahvatatud musta pipart
    Sibulalehtede või koriandri kaunistamiseks


    Tootmine:


    1. Munamaitselise vürtsisegu valmistamiseks: ühendage selle vürtsisegu ülaltoodud koostisosad kausis ja pange kõrvale (või hoidke õhukindlas klaasanumas kuni 2 kuud).
    2. Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa õli, seejärel lisa köögiviljad ja prae kergelt pruuniks.
    3. Lõika tofuplokk. Aseta umbes veerand tofust blenderisse. Lisage ka 1 ½ supilusikatäit eelnimetatud vürtsisegu ja 1/4 tassi vett. Blenderda ühtlaseks.
    4. Samuti võite vajada rohkem vett. Lisa mitmes etapis 1-2 spl vett ja klopi, kuni mass muutub ülimalt kreemjaks.
    5. Seejärel vala see kreemjas segu pannile ja sega korralikult läbi.
    6. Kohe, kui see keema hakkab, lisa ülejäänud murendatud tofuplokk ja sega korralikult läbi.
    7. Küpseta, kuni kõik on ühtlaselt jaotunud ja kogu tofu on ühtlaselt kollane. Maitse ja vajadusel lisa veel soola ja vürtse. Eemaldage kuumusest.
    8. Vahetult enne serveerimist puista peale veel veidi soola, musta pipart, sibulalehti ja munale maitset andvat maitseainesegu.

    Saagis: 2 portsjonit
    Retsept: veganricha.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login