Läätsede „pruunik”

    Koostis:


    1/2 tassi punaseid läätsi
    3 supilusikatäit õli
    3 supilusikatäit vahtrasiirupit
    1/2 tassi šokolaaditükke
    4 supilusikatäit suhkrut
    1/3 tassi pähklivõid
    1 ½ tl vaniljeekstrakti
    1/4 tassi jahu omal valikul
    1/2 teelusikatäit soola
    1/2 tl küpsetuspulbrit


    Tootmine:


    1. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180 kraadini.
    2. Pese punased läätsed. Nõruta ja pane potti. Lisa 1,5 tassi vett ja keeda osaliselt kaanega (keskmisel kuumusel). Keeda umbes 12-13 minutit (kokku koos keemisajaga). Sega üks kord. Lase paar minutit jahtuda, seejärel vala potist liigne vesi ära (kuigi vett ei tohiks peaaegu üldse olla). Aseta köögikombaini või blenderisse.
    3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel vahtrasiirup ja õli. Kuumutatult lisa šokolaad ja suhkur ning sega. Eemaldage kuumusest. Jätka segamist, kuni šokolaad sulab.
    4. Vala sulatatud šokolaad ja muud ülejäänud koostisosad köögikombaini. Vahusta ühtlaseks. Võite lisada 1 spl kakaopulbrit.
    5. Vala ettevalmistatud ahjuvormi. Puista peale 2 supilusikatäit šokolaaditükke ja sega läbi. Puista peale veel. Küpseta 32-35 minutit. Natuke kauem küpsetades muutuvad servad tugevamaks ja krõbedamaks. Kontrolli hambatikuga, et brownie keskosa poleks liiga pehme.
    6. Enne viilutamist ja serveerimist lase 15 minutit jahtuda. Hoida külmkapis kuni 4 päeva.
    Saagis: 8 portsjonit
    Retsept: veganricha.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login