Ahjus küpsetatud baklažaani karri

    Selle Lõuna-India baklažaanikarri retsepti teeb eriliseks see, et karrit küpsetatakse panni asemel ahjus.


    Koostis:

    Baklažaanide jaoks:

    2 teelusikatäit õli
    2 tl jahvatatud koriandrit
    1 tl jahvatatud köömneid
    1/4 tl musta pipart
    1/4 tl Cayenne'i pipart
    1 tl garam masala vürtsi
    1/2 teelusikatäit soola
    1 suur baklažaan, tükeldatud
    1/2 punast sibulat, hakitud
    2 hakitud küüslauguküünt
    1 cm ingver, peeneks hakitud

    Kastme jaoks:

    1 tl õli
    1/2 tl sinepiseemneid
    1/8 tl lambaläätse seemneid
    12 karrilehte, värsked või külmutatud või kuivatatud
    200 g tomatipüreed
    2 tassi kookospiima
    1/4 tassi poolitatud punaseid läätsi
    1/4 teelusikatäit soola
    koriandrit ja sidrunimahla (kaunistuseks)


    Tootmine:


    1. Lisa pannile õli, lisa kõik maitseained ja sool ning sega korralikult läbi. Kui maitseained liiga palju "kleepuvad", võite lisada paar teelusikatäit vett.
    2. Seejärel lisa baklažaan, sibul, küüslauk, ingver ja sega korralikult läbi. Pidage meeles, et baklažaan kahaneb ja kahaneb.
    3. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
    4. Kuumuta õli väikesel pannil keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa sinep ja lambaläätseseemned ning prae, kuni seemned hakkavad paistma või värvi muutma. Seejärel lisa karrilehed ja tõsta kohe tulelt. Olge karrilehtede lisamisel ettevaatlik, kuna kuumuse tõttu võivad need paiskuda. Pane kõrvale.
    5. Võta ahjuvorm ahjust välja, seejärel lisa tomatipüree, kookospiim, läätsed, sool ja sega. Lisa röstitud seemned ja sega kergelt läbi.
    6. Seejärel pane roog ahju tagasi. Kata küpsetuspaberiga ja jätka küpsetamist 25 minutit või kuni läätsed on küpsed ja kaste paksenenud.
    7. Kui kaste on liiga paksenenud, võid järk-järgult lisada umbes 1/2 tassi sooja veganpiima ja segada. Maitse ja vajadusel lisa veel soola ja vürtse. Sega kokku.
    8. Võta roog ahjust välja ja lase paar minutit seista. Seejärel kaunista koriandri, sidrunimahlaga ja serveeri riisi või vormileivaga.
    9. Kui soovid seda supina serveerida, võid lisada veidi veganpiima, kuni karri on veel kuum. Serveeri küüslauguleivaga. Maitsev!
    Saagis: 4 portsjonit
    Retsept: veganricha.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login