Kui soovite proovida selle hautise taimetoidu varianti, asendage hakkliha kikerhernestega.
Koostis:
2 supilusikatäit oliiviõli
1 tass hakitud sibulat
2 supilusikatäit tomatipastat
4 küüslauguküünt, hakitud
2 tassi köögiviljapuljongit
1 tass hakitud rohelist pipart
2 tassi kõrvitsat, tükeldatud
2 purki tükeldatud tomateid
1 spl pruuni suhkrut
Jahvatatud tšillipipar, maitse järgi
2 tl jahvatatud köömneid
1 purk musti ube, loputatud ja nõrutatud
500 g praetud jahvatatud kalkuniliha
1 tl soola
1/2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
Aksessuaarid:
3/4 tassi hakitud Cheddari juustu
1/3 tassi hapukoort
6 supilusikatäit hakitud koriandrit
1 jalapeno (chalapa) pipar, kivideta ja peeneks hakitud
1 avokaado – kivideta, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
Tootmine:
1. Kuumuta oliiviõli suures potis (keskmisel-kõrgel kuumusel). Lisa sibul ja tomatipasta. Küpseta segades, kuni tomatipasta hakkab tumenema ja sibul pehmendama (4-5 minutit). Lisa küüslauk ja sega, kuni see lõhnab (umbes 30 sekundit).
2. Vala puljong potti. Lisa pipar, kõrvits, tomatid. Sega juurde pruun suhkur, tšillipulber ja köömned. Kata kaanega, alanda kuumust keskmisele ja hauta, kuni kõrvits on pehme (20–25 minutit).
3. Lisa potti oad ja jahvatatud kalkun. Kata kaanega ja hauta umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Lisa maitse järgi meelepäraseid lisandeid: juust, hapukoor, koriander, jalapeno (chalapa) pipar, avokaado.
Saagis: 6 portsjonit
Retsept: allrecipes.com
Only registered users can comment.
Register or Login