Tai riis ananassiga

    Tai praetud riisi valmistatakse sageli kalakastmega, kuid selles taimetoidu retseptis kasutatakse sojakastet. Soovi korral võid kasutada kalakastet ja kanapuljongit.

    Koostis:

    3-4 tassi keedetud riisi

    3 supilusikatäit õli

    3 supilusikatäit sojakastet

    2 tl karri vürtse

    2 šalottsibulat (tuntud ka kui šalottsibul või šalottsibul), tükeldatud

    3 lihtsat küüslauguküünt, peeneks hakitud

    1 kuum pipar, peeneks hakitud

    ¼ tassi köögiviljapuljongit

    1 suur muna

    1/4 tassi riivitud porgandit (valikuline)

    1/2 tassi külmutatud herneid

    1 tass ananassi tükid (värsked või konserveeritud)

    1/4 tassi sõstraid või rosinaid

    1/2 tassi soolamata röstitud india pähkleid

    Laimimahl, maitse järgi

    1/3 tassi värskeid koriandri lehti

    3 sibulalehte, peeneks hakitud

    Tootmine:

    1. Sega 1 spl õli keedetud riisiga ja jäta kõrvale.

    2. Sega topsis sojakaste karri maitseainetega ja tõsta kõrvale.

    3. Valage ülejäänud õli suurde pannile (keskmisel-kõrgel kuumusel). Lisa šalottsibul ja küüslauguküüned ning terav pipar. Prae segades kuni lõhnamiseni (umbes 1 minut).

    4. Kui pann on kuiv, lisa 1/4 tassi puljongit.

    5. Lisa pannile muna ja sega kiiresti, nagu valmistaksid munaputru.

    6. Lisa porgandid ja herned. Prae segades 1-2 minutit. Vajadusel lisa veel puljongit.

    7. Lisa riis, ananassitükid, sõstrad ja india pähklid. Sega korralikult läbi.

    8. Vala valmis sojakastme segu ja prae segades keskmisel kuni kõrgel kuumusel (umbes 5-8 minutit).

    9. Sega korralikult, kuni kogu riis on ühtlast värvi.

    10. Eemaldage kuumusest. Maitse ja lisa vajadusel veel sojakastet ja laimimahla.

    11. Serveerimisel puista peale koriandrit ja hakitud sibulalehti.

    Saagis: 5-6 portsjonit

    Retsept: thespruceeats.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login