Tai praetud riisi valmistatakse sageli kalakastmega, kuid selles taimetoidu retseptis kasutatakse sojakastet. Soovi korral võid kasutada kalakastet ja kanapuljongit.
Koostis:
3-4 tassi keedetud riisi
3 supilusikatäit õli
3 supilusikatäit sojakastet
2 tl karri vürtse
2 šalottsibulat (tuntud ka kui šalottsibul või šalottsibul), tükeldatud
3 lihtsat küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 kuum pipar, peeneks hakitud
¼ tassi köögiviljapuljongit
1 suur muna
1/4 tassi riivitud porgandit (valikuline)
1/2 tassi külmutatud herneid
1 tass ananassi tükid (värsked või konserveeritud)
1/4 tassi sõstraid või rosinaid
1/2 tassi soolamata röstitud india pähkleid
Laimimahl, maitse järgi
1/3 tassi värskeid koriandri lehti
3 sibulalehte, peeneks hakitud
Tootmine:
1. Sega 1 spl õli keedetud riisiga ja jäta kõrvale.
2. Sega topsis sojakaste karri maitseainetega ja tõsta kõrvale.
3. Valage ülejäänud õli suurde pannile (keskmisel-kõrgel kuumusel). Lisa šalottsibul ja küüslauguküüned ning terav pipar. Prae segades kuni lõhnamiseni (umbes 1 minut).
4. Kui pann on kuiv, lisa 1/4 tassi puljongit.
5. Lisa pannile muna ja sega kiiresti, nagu valmistaksid munaputru.
6. Lisa porgandid ja herned. Prae segades 1-2 minutit. Vajadusel lisa veel puljongit.
7. Lisa riis, ananassitükid, sõstrad ja india pähklid. Sega korralikult läbi.
8. Vala valmis sojakastme segu ja prae segades keskmisel kuni kõrgel kuumusel (umbes 5-8 minutit).
9. Sega korralikult, kuni kogu riis on ühtlast värvi.
10. Eemaldage kuumusest. Maitse ja lisa vajadusel veel sojakastet ja laimimahla.
11. Serveerimisel puista peale koriandrit ja hakitud sibulalehti.
Saagis: 5-6 portsjonit
Retsept: thespruceeats.com
Only registered users can comment.
Register or Login