Sidruniriis on Lõuna-Indias üks populaarsemaid roogasid. Seda riisi süüakse tavaliselt eraldi või raita (jogurtikastme), jogurti, chutney (keeruline maitseaine) või salatiga.
Koostis:
1 tl koriandri seemneid
2 supilusikatäit taimeõli
1 tl sinepiseemneid
3-4 karrilehte
2 rohelist tšillit, pikuti viilutatud
1 väike tükk ingverit, riivitud
1/2 tassi röstitud soolamata maapähkleid
1 tl kurkumipulbrit
2 keskmise sidruni mahl
2 tassi keedetud basmati riisi
Sool, maitse järgi
Tootmine:
1. Rösti koriandriseemneid suurel pannil keskmisel kuumusel, kuni need lõhnavad (umbes 1 minut). Tõsta röstitud seemned kõrvale.
2. Samal pannil kuumuta keskmisel kuumusel õli. Lisa ja prae kergelt läbi sinepiseemned, karrilehed ja rohelised tšilli.
3. Lisa ingver ja maapähklid. Prae segu kuni hõrk aroom levib.
4. Sega juurde kurkumipulber ja keera kuumus maha.
5. Pigista sisse sidrunimahl ja sega korralikult läbi.
6. Lisa keedetud basmati riis, röstitud koriandriseemned ja maitse järgi soola. Sega kõik hästi läbi. Maitsev!
Saagis: 2 portsjonit
Retsept: thespruceeats.com
Only registered users can comment.
Register or Login