Makadaamiapähklivõi on suurepärase maitsega ja seda saab kombineerida puuviljade, röstsaia, smuutide, kookide, küpsiste ja muude magustoitudega.
Teil on vaja:
4 tassi (500 g) tooreid terveid makadaamiapähkleid
2 tl vaniljeekstrakti
1/2 tl peent soola
Tootmine:
1. Soovitatav on kasutada 4 tassi makadaamiapähkleid, kuna enamik köögikombaine või blendereid nõuab suuremat mahtu, et hästi jahvatada.
2. Kuumuta ahi 180 C. Vooderda suur ahjuplaat silikoonmati või küpsetuspaberiga. Röstige makadaamiapähkleid vaid 3-5 minutit. Makadaamia pähklid peaksid kuumuses eralduvate looduslike õlide tõttu olema ainult väga kergelt pruunistunud ja kergelt läikivad. Makadaamia pähklid on juba väga pehmed, seega on oluline neid mitte üle röstida.
3. Võta röstitud pähklid kohe ahjust välja ja lase 3-5 minutit jahtuda.
4. Aseta pähklid köögikombaini ja jahvata neid maksimaalsel kiirusel 5 minutit. Kui köögikombain pole aga võimas, võib selleks kuluda kauem kui 5 minutit. Pähklivõi on valmis, kui see on täiesti ühtlane ja vedel.
5. Lisa vanill ja klopi veel 30 sekundit. Lisa sool ja sega lusikaga läbi.
6. Säilitage valmistatud makadaamiavõid puhtas klaasanumas kuni 6 kuud.
Saagis: 1½ tassi
Retsept: panaceaspantryblog.com
Only registered users can comment.
Register or Login