Suvikõrvitsa ja fetajuustu supp

    Proovige seda maitsvat kreemjat kõrvitsasuppi!


    Teil on vaja:
    3 tassi kõrvitsat, kooritud ja kuubikuteks lõigatud (umbes 450 g)
    1 suur sibul, viilutatud
    1 oksake värsket rosmariini
    1 oksake värsket tüümiani (ja lisalehti supi kaunistamiseks)
    Koššersool ja värskelt jahvatatud must pipar (maitse järgi)
    1 küüslaugupea, pikkupidi pooleks lõigatud
    Umbes 150 g fetajuustuplokki (ja kaunistuseks veel veidi fetat)
    3 supilusikatäit oliiviõli
    4 tassi köögivilja- või kanapuljongit


    Tootmine:
    1. Kuumuta ahi 200°C-ni.
    2. Lisage suurde ahjuvormi kõrvits, sibul, rosmariin, tüümian ja segage 2½ sl oliiviõli, ½ tl soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Aseta küüslaugupea pooled köögiviljade vahele (lõikepool all).
    3. Tee juurviljasegu keskele süvend ja aseta sinna fetajuustuplokk ning piserda üle ülejäänud oliiviõliga.
    4. Küpseta, kuni kõrvits on pehme ja feta karamelliseerunud (umbes 30-35 minutit).
    5. Eemalda ürdid ja pigista praetud küüslauk. Tõsta köögiviljad ja juust blenderisse, lisa puljong ja blenderda ühtlaseks massiks. Kui oled valmis suppi serveerima, kuumuta see pliidil. Vala supp kaussidesse; kaunista veel fetajuustu ja värskete tüümianilehtedega.


    Saagis: 6 portsjonit
    Retsept: skinnytaste.com

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login