Kõrvitsa leib

    110

    See on suurepärane gluteenivaba kõrvitsaleiva retsept. Muide, seda maitsvat küpsetist nautides rikastate oma dieeti seemnete ja pähklitega.

    Teil on vaja:
    675 g kõrvitsat (kooritud, seemnetest puhastatud, riivitud)
    3 muna
    1 lusikas mett
    2 supilusikatäit makadaamiaõli
    ½ tl jahvatatud muskaatpähklit
    ½ tl jahvatatud kaneeli
    2 klaasi (200 g) mandlijahu
    ½ tassi (55 g) kookosjahu
    ½ sidruni mahl
    ⅔ teelusikatäis söögisoodat
    ⅔ tassi (80 g) hakitud pekanipähklit
    ⅓ tassi (55 g) valgeid chia seemneid
    ⅓ tassi (55 g) päevalilleseemneid (lisaks küpsetiste peale puistamiseks)
    ⅓ tassi (50 g) kõrvitsaseemneid (lisaks küpsetiste peale puistamiseks)
    Tootmine:
    1. Kuumuta ahi 180°C-ni. Määri 25 cm ahjuvorm õliga ja vooderda küpsetuspaberiga.
    2. Sega suures kausis kõrvits, munad, mesi ja makadaamiaõli. Lisa muskaatpähkel, kaneel ja suur näputäis soola ning sega läbi. Lisa mandlijahu, kookosjahu, sidrunimahl ja sooda ning sega (kui tainas on liiga vedel, lisa veel veidi kookosjahu). Lisa pekanipähklid, chia, päevalille- ja kõrvitsaseemned.
    3. Tõsta segu ettevalmistatud pannile ning puista peale päevalille- ja kõrvitsaseemneid. Küpseta 1 tund 15 minutit kuni 1 tund 30 minutit (katta fooliumiga, kui pind hakkab küpsemise ajal liiga pruuniks minema).
    4. Võta ahjust välja ja lase veidi jahtuda.
    5. Kilesse pakitud leib säilib kuni 3 päeva.
    Saagis: 1 päts leiba
    Retsept: delicious.com.au

Visitors comments

New comment

Only registered users can comment.

Register or Login