Kreemjas riisisupp punaste läätsedega
Kui soovid kerget, kuid toitvat ja täisväärtuslikku sööki, vali nimelt see supp. See kreemja konsistentsiga, väga kergesti seeditav ja ääretult maitsev läätse-riisisupp varustab organismi nii valkude kui ka süsivesikutega. Supi retsept on pärit Liibanonist, kuid riisi ja läätsede kombinatsiooni leidub peaaegu kõigis Kesk-Aasia ja India regiooni köökides. Keeda seda suppi pikka aega, sest ainult täielikult pehmeks keenud kaunviljad on hõlpsasti seeditavad ja omastatavad.
Vaja läheb:
1,75 l köögiviljapuljongit
100 g ümmargust riisi
200 g punaseid läätsi
2 spl oliiviõli
0,25 tl jahvatatud musta pipart
0,25 tl juudavaiku (asaföötida)
0,25 tl kurkumi
2 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud vürtskööment
2 tl soola (või maitse järgi)
kimbukest värsket tilli, koriandrit ja peterselli - pestud ja hakitud
0,5 sidruni mahla
Valmistamine:
Vala köögiviljapuljong kastrulisse, lase keema tõusta. Pese läätsed ja riis sõelal voolava vee all, nõruta ja pane potti. Lisa jahvatatud must pipar, kurkum ja koriander. Keeda 35–45 minutit, kuni läätsed on täielikult puruks keenud ja riis väga hästi paisunud. Kui supp on keetmise ajal väga paksuks muutunud ja vedelik aurustunud, lisa klaas kuuma vett. Lõpuks lisa sool. Kuumuta pannil õli, lisa jahvatatud vürtsköömen ja juudavaik. Kuumuta vürtse mõni sekund ja lisa supile. Supp hakkab kohe vahutama. Keeda veel mõni minut, lisa sidrunimahl ja hakitud maitseroheline, sega hästi läbi ja tõsta tulelt. Serveeri kuumalt koos veidikese hapukoorega (mitte tingimata).
Sellest kogusest saab: 4-5 portsjonit.
Head isu!
Retsept: jogosmityba.lt