Banaanipannkoogid
Vaja läheb:
• 1 väga küps (plekiline) banaan
• 1 keskmine muna
• 1/2 tl kaneeli⠀
• 1 sl vedelat kookosõli
banaanijahu (umbes 70%) ning mõnd muud lemmikjahu (umbes 30%) silma järgi paraja paksusega taigna segamiseks.
Serveerimiseks:
vahtrasiirupit, tumedat rafineerimata agaavisiirupit või mett
erinevaid marju, banaani
pähkleid
pähklivõid
naturaalset lehmapiima- või kookospiimajogurtit
Valmistamine:
Jahvatage banaan kahvliga põhjalikult, lisage muna, kaneel ja õli. Enne taignale lisamist sulatage kookosõli pannil. Kui soovite pannkookide jaoks täiesti ühtlast tainast, vahustage kõik koostisosad, välja arvatud jahu, elektrimikseriga. Lõpuks lisage jahu. Kuumuta pann. Vormi või suurema lusika abil vormi kuival pannil väikesed pannkoogid ja küpseta kuni kergelt pruunistunud, umbes minut mõlemalt poolt. Serveeri pannkoogid kohe, samal ajal kui soojad. Maitsesta vahtrasiirupi, marjade, pähklite, jogurti või muu lemmikmaitseainega.
Miks on oluline kasutada küpseid banaane? Mida küpsem on banaan, seda magusamad ja heledamad on pannkoogid. Kui kasutate neid siis, kui need pole eriti küpsed, jäävad pannkoogid täiesti magustamata. Kui banaanid pole küpsed, proovige mõnda trikki: kuumutage neid umbes pool tundi eelsoojendatud ahjus temperatuurini 150 ° C või kuni banaanikoored on täiesti tumedad. Pärast ahjust väljavõtmist jahutage ja kasutage nagu tavaliselt pannkoogi- või banaanileivatainast.
Receptas: www.kitchenjulie.com