Soe ja terav läätsesalat ingveriga
Vaja läheb:
200 g rohelisi või pruune läätsi 3 sellerivart2-3 tomatit150 ml kodutehtud jogurtit (või ilma lisanditeta poejogurtit)0,5 tl karrimaitseainesegu0,5 tl kurkumi0,25 tl juudavaiku0,25 tl jahvatatud musta pipartpöidlasuurust ingverijuuretükki0,5 tšillipipart, seemnetest puhastatud ja hakitudkimbukest peterselli, pestud ja hakitudsoola (maitse järgi)1 spl selitatud ghee-võid
Valmistamine
Vala läätsed keeva veega üle ja lase tund aega paisuda. Seejärel kurna, pese puhta veega läbi, pane uus vesi peale, lisa sool ja aja keema. Keeda 15-20 minutit kuid jälgi, et läätsed liiga pehmeks ei keeks ja pudruks ei muutuks. Samal ajal koori ingver ja riivi peene riiviga. Salatisse läheb ainult riivitud ingveri pehme osa, kiud viska minema. Blanšeeri tomatid keeva veega ja koori ära. Lõika tomat suuremateks tükkideks. Viiluta seller. Kuumuta pannil ghee-või või õli. Lisa juudavaik, tšillipipar ja riivitud ingver. Sega läbi, prae veidi ja mõneteistkümne sekundi pärast lisa seller. Vähenda kuumust ja hauta seller pehmeks. Vajadusel kata pann kaanega. 7-10 minuti pärast lisa tomatid, must pipar, karri, kurkum ja veidi soola. Hauta segades 3-5 minutit, kuni tomatid kuumenevad. Ära liiga kaua hauta - tomatitükid peavad terveks jääma. Kurna keedetud läätsed. Lase väga hästi nõrguda, et neisse võimalikult vähem niiskust jääks, ja vala salatikaussi. Lisa hautatud seller ja tomat. Sega läbi ja lase veidi jahtuda. Lisa jogurt ja hakitud petersell. Sega kõik hästi läbi. Serveeri soojalt. Serveeri röstsaia ja grillil, lõkkel või ahjus küpsetatud baklažaani, suvikõrvitsa ja paprikaga.
Sellest kogusest saab: 4 portsjonit.
Retsept: balarama.lt