Punased oad on populaarsed erinevates köökides üle maailma, sealhulgas Ladina-Ameerika, Kariibi mere ja kreooli roogades. Oma rikkaliku maitse ja kõrge toiteväärtuse tõttu on need paljude rammusate ja toitvate roogade põhikoostisosa.
Punased oad on tuntud oma kõrge kiudainesisalduse poolest. Nad on ka hea valgu, raskete süsivesikute ja oluliste mineraalide, nagu raud, kaalium ja foolhape, allikas.
Neid ube kasutatakse tavaliselt mitmesugustes roogades, sealhulgas suppides, hautistes, salatites või tacode ja burritode täidisena.
Punaseid ube peetakse iga dieedi tervislikuks osaks, kuna neis on palju kiudaineid, mis võivad aidata seedimist ja reguleerida veresuhkru taset. Teadaolevalt soodustavad need ka head südametegevust ja annavad energiat kogu tööpäevaks.
Maheoad kasvatatakse ja toodetakse maheviljelusmeetodeid kasutades. Mahepõllumajandus on lähenemine põllumajandusele, mis rõhutab jätkusuutlikkust, keskkonnavastutust ning sünteetiliste kemikaalide, geneetiliselt muundatud organismide (GMO) ja kunstlike lisandite vältimist. Tavaliselt puutuvad nad ubade kaitsmiseks kahjurite eest ja võimalikult kaua vastu kunstlike kemikaalide – pestitsiididega ning teatavasti on paljud pestitsiidid mürgised ja ohtlikud inimese tervisele. Sel põhjusel on oluline valida sertifitseeritud mahetooted.
Säilitamistingimused: Hoida kuivas ja jahedas kohas.
Tähtis! Konkreetsete toitumisprobleemide või haigusseisundite korral on soovitatav konsulteerida toitumisspetsialisti või tervishoiutöötajaga.
Koostis: punased oad (sertifitseeritud mahetoode).
Toiteväärtus 100 g kohta
Energeetiline väärtus | 1334 kJ/317kcal |
Paks | 1.5 g |
-millest küllastunud rasvhapped | 0.2 g |
Süsivesikud | 40.0 g |
- millest suhkrud | 1.2 g |
Kiudmaterjalid | 23.0 g |
Valk | 24.0 g |
soolad | 0.05 g |
Eelnevalt vähemalt 12 tundi leotatud ja pestud ube tuleks keeta värskes soolata vees umbes 60 minutit, kuni need on pehmed. Soola oad alles keetmise lõpus.
Only registered users can comment.
Register or Login